...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



Apa kata LELAKI tentang wanita ?







''Wahai wanita… wanita yang berada di seluruh dunia… tak kira bangsa umur atau rupa… ooo..asalkan kau wanita.... oooohhhhh… ''





Erkkk… sound check.. sound check..! Hahahaaa... lagu semata mata okeyyy! Kehkehkeh… seriousss.. aku tak tahu dah nak tulis apa kat blog neh haaa… Buntu sudaaa.. so tetiba mai terfikir, terdetik di minda neh, ecehhhh…  apa yang lelaki suka dan tak suka tentang WANITA @ PEREMPUAN . Sahih ke tak sahih tuh tak sure lah… tapi kalau tanya pada si lelaki, mungkin ada benar or mungkin jugak tak kan… depends individu itu sendiri lah… Pendapat masing masing katakan… Yang ini pon aku terjumpa kat satu artikel, tapi terlupa artikel apakah, maaf sangat sangat lah… huhuhu... hurmmm... baca baca lah ye… hurrmmmm... hurrrmmmmmm....  =.=








Lelaki SUKA :


  1. Berbudi pekerti (ehemmm… Assalamualaikum…)
  2. Wanita bersikap kelakar (oh.. this is me! Oh yessssss… )
  3. Bersikap ibu keibuan (alalalaaa,anak mak… meh sini, meh sini meh…. Hahahaaa)
  4. Sikap manja dan senyuman manja (Auwwww sweet… senyuman gedik pon ada haaa… hahaha)
  5. Tahu memasak (oh, tak lah hebat sangat.. tapi setakat boleh buat laki jatuh cinta dgn masakan i…perkara biasa)
  6. Wanita yang mengambil berat tentang dirinya (awak sihat tak neh? Tak sihat pegi lah klinik, makan ubat tau!)
  7. Bertudung. (Cantik kan?heeeeeee...)
  8. Pandai dalam menggayakan pakaian (cissss3!! Aku simple je kot.. cissss..)
  9. Penampilan yang menarik dan sesuai dengan citarasanya (baby, you like my style right? Hahahaaaa..)
  10. Wanita yang memahami diri dan kerjayanya (faham, faham, fahammmmmmm…)
  11. Murah hati (you want my car sayang? Take take.. I jalan kaki pon takpe.. hohoho.. ;P)
  12. Tidak mudah naik hangin (Owh, tidak sama sekali…angin kentot adooo! hahaha)
  13. Tidak terlalu seksi dalam berpakaian (ehem, sy kan solehah. Hahahaaa )
  14. Jenis tidak berkira. Ok, tadi awak belanja makan, sekarang saya bayarkan tiket wayang plak yup! (aku belanja semua pon takpe! Erkkkk…)
  15. Wanita yang dapat menjalinkan hubungan rapat dengan keluarganya especially ibunya. (mummy, mummy…mummyyyy!! )
  16. Wanita yang bercita cita tinggi dan berwawasan 2020! (yes, aku nak ke bulan satu hari nanti)
  17. Wanita yang berkeyakinan tinggi (Aku boleh! Yeahhhhh!! )
  18. Wanita yang tahu menjaga maruah diri (heh, of course)
  19. Wanita yang cekal dan tidak mudah mengalah dalam situasi tertekan (yeahhhh! Aku cekal lagi kental gitu. OH YESSS!!)
  20. Sentiasa berada disisi tidak kira susah atau senang (I always with you, sayang )
  21. Yang tidak suka berleter (tak suke, tak suke… tak sukeee kannnnn !)
  22. Sediakan secawan tea/kopi tanpa disuruh (air kosong boleh? ;P)
  23. Natural face tanpa mekap.... (Aku tak suka mekap... tak suka, tak suka... hehehe)









Lelaki TIDAK SUKA :


  1. Wanita yang suka mengumpat (pop pet, pop pet… aishhhh! Mulut longkang neh haihh! )
  2. Sombong dan bongkak tak tentu pasal (Sangat sangat tidak ohsem oke?? )
  3. Tidak menghormati orang tua (eh makcik neh, aku lempang kan???)
  4. Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki (you milik I sorang je okeh! I sorangggggggg )
  5. Wanita yang suka menunjuk nunjuk untuk perhatian lebih (attention seeker ! )
  6. Wanita gedik gedik (eiiuuuuuuwww… youuuuu.. youuu… youuuuuuuuu… *muncunggggggggg* )
  7. Bajet pandai (dok mengarah sana sini, itu ini… wah, wah, wah… kau perempuannn…)
  8. Hipokrit (dimana mana pon ada rasanya… =.=)
  9. Terlalu taksub atau ingin mengetahui hal peribadi lelaki (ehemmm.. ehemmmm.. agak2 lah der…)
  10. Merokok (Apakah?)
  11. Sukar buat keputusan (hmmmm.. hmmmm.. xtau lh awak… hmmm… hmmm.. itu kot… eh2… bukan… yang itu…eh,eh… hmmmm…)
  12. Kurang perasaan kasih sayang (sebab tak cukup kasih sayang neh… hahaaaa)
  13. Pengotor (yerkkkkkkk..!)
  14. Tak bertanggungjawab langsung (dah buat salah, tak reti perbetulkan balik)
  15. Wanita yang terlalu bersosial (korang faham kan ?)
  16. Kuat berleter even dalam hal yang simple (eeeeeeiiii… bebel je! macam mak nenek! )
  17. Boros berbelanja (asyik asyik nak shopping. tampar nak?)
  18. Malas memasak (yelah. laki kan suka makan... erkkkkkkk…. Kehkehkeh…)
  19. Sikap manja yang sangat menjengkelkan hati (eeeeiiii...sumpah annoying! )
  20. Queen control. Nak pegi situ nak pegi sini kena lapor diri dulu (yang neh merata rata ada. haihhh2.. takyah nak Q.Q sgt laaaa…. Pffttttt)


Dalam kurungan tuh… *sila abaikan* kihkihkih…









Ehemmm.. ehemmmmm... :)







Hahahahaaa… amacam setuju tak wahai kaum kaum lelaki?? perempuan perempuan camno plak heh??? Jengjengjeng… kalau ada nak tambah lagi, tambah lah… tambah tambah… Lain orang, lain pendapat kan? silakan share ye, ye, ye… 












*Sesungguhnya dunia itu hanyalah keindahan sementara, dan sebaik baik keindahannya… adalah wanita solehah… :)












...Terima kasih sudi baca...

2 sedang bergolek..!!:

smilenajah93 said...

aikk ,, haha ! kene ikut nie :P hehe ~

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...