...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



2012, please be nice to me ...















Assalamualaikum dan hai. 

Masih belum tidur ye? :) yes.. entry ini ditaip pada malam hari dikala manusia sedang enak dibuai mimpi... baguslah.. semoga esok, hari yang baik untuk kalian.. :)







Honestly... sejak akhir akhir ini aku terlalu banyak memikirkan, terfikir dan terfikir lagi... About my life... about my future... about every single thing that happened recently. Sebenarnya... setiap yang berlaku ada hikmahnya... cuma mungkin kita tak sedar... tak perasan... masih tak nampak aturanNya... kadang apa yang kita nak, tak pernah Tuhan nak bagi.. Kita marah kat DIA.. merajuk kan? tapi kita perlu ingat.. kita masih ada keluarga, kawan kawan, ada rumah, ada makan, ada pakai, yang penting masih ada nyawa yang DIA pinjamkan... terbayang kah bagaimana tiba tiba DIA ambil balik pinjaman tuh? pernahkah korang terbayang? hurmmm...






Tahun 2011 dah semakin melabuhkan tirai nya...Cepatnya masa berlalu...terlalu singkat  dirasai... tapi, itulah hakikat masa dan peredaran umur kita. Alhamdulillah...tahun ini jugak banyak mengajarku... hmmm... terlalu banyak yang hendak diperkatakan... terlalu banyak untuk diluahkan... tapi buat apa nak diceritakan lagi? tutup buka... simpan... buka buku baru... InsyaAllah yang lebih baik...








I need to change. I have to stop being ungrateful. Aku akan belajar untuk bersyukur. Fikirlah.. Tidak kira lah bertapa bagos nya, bertapa hebatnya, bertapa buruknya kita neh, wake up each day thankful for your life. Orang lain kat luar sana sibuk sibuk berjuang untuk nasib mereka, hidup mereka.. Tapi kita? Instead of thinking about what we are missing, lebih baik kita fikir apa yang orang lain takde sedangkan ada pada kita neh. Let all be thankful for what happen on this year... Alhamdulillah for everything I have. Thank you, Allah. :)







And last but not least, untuk tahun akan datang ini... want to be better.. Mungkin ini je yang aku harapkan... Yes, i want to be better ! Sesungguhnya, semakin bertambah tambah tahun, semakin meningkat usia kita, semakin hampirrr lah kita dengan kematian... Sedih, risau.. apakah sudah cukup amalan kita? apakah sudah tertebusnya dosa kita? Sama sama lah kita fikirkan... So, jangan terlalu seronok ronok menyambut tahun baru yup... Mungkin 2012 adalah tahun terakhir untuk kita... mungkin kan... Dan akhir tahun neh jugak, Tuhan sempat lg uji aku... huhuhuu... hmmm..lastly, hey 2012, please be nice to me ya...















semoga kaki ini cepat sembuh...









Everybody wants happiness
nobody wants pain
but u cant have a rainbow
without a little rain !


(^_^)















*Kepahitan itu membuatkan aku lebih baik pada kemudian hari walaupun pada tertelannya pahit itu sangat perit. :)
Ya Allah, terangilah hati kami... Amin... 












...Terima kasih sudi baca...

LAGU LAGU latar 'Tentang DHIA OST'












Assalamualaikum... Tentang DHIA, tentang DHIA.. tentang MIRMO aci tak?? kehkehkeh... alahai citer neh betul betul memberi kesan jugak kan? apa taknya... penuh wall FB kecoh duk citer pasal neh haa.. Almaklumlah.. pelakon pon comel2 cute2 je kan? Tapi sayang citer tuh dah habisss... pelakon hero heroin pon dah mati tapi hidup balik 5 minit kemudian.. hekhekhek... so, nway... sesape yang tak pernah miss or pernah layan citer neh mesti ada terdengar lagu lagu latar dia ork... best best kot... so kalau nak tahu tajuk2 lagu latar dalam citer tuh.. tetiba rasa nak layan, lentuk melentuk je ke, nak tacink macink ke, meh nak kasi tahu... tapi2... kalau nak dengar kena download lah dulu ek... hehehe...






ANTARA LAGU LAGU NYA :



























Okeh... kalau korang nak download, korang klik je atas tajuk lagu tuh.. terus ke 4shared, korang muat turun, then tunggu beberapa minit yup ! okeh, itu aje... 





credit to : kepala bergetar blog











...Terima kasih sudi baca...

dia yang lama VS dia yang baru







Assalamualaikum.. Hai awak!

Awak disini, dan awak disana jugak… haiiii haiiii!
Kali ini, aku nak mengajak korang berfikir sejenak.. agak agak boleh tak ye? Boleh lah, boleh lah… ek,ek,ek??? :)











Budak neh comel !








Okeh! Let see… hummmm… pernah tak  korang terfikir, if korang dah ada kekasih baru..
Tetiba plak kekasih lama korang yang korang pernah sayang giler tuh datang balik cari korang dan cakap nak korang balik.. manis sungguh berkata kata!
Menyesal lah sebab pernah tinggal korang, buat camtu kan..
Mintak clash bila korang memang betul betul perlukan dia disisi..
Masa tuh, korang merayu rayu kepada si dia
Tetapi.. nyata si dia pergi juga…
Pernah kah perkara seprti ini berlaku dalam hidup anda anda sekalian??







Korang dengan kekasih lama tuh sudah bertahun tahun bersama,
Segalanya bersama si dia,
Konon bakal menjadi suami/isteri korang dah
Namun, tetiba korang dilukai.
Tetapi sampai sekarang sedihnya nyata dia masih kekal dihati.
Perit mana pon korang cuba telan
Tapi dihati masih tersimpan hasrat untuk kembali bersama
Jikalau dia datang kembali pada korang.










Tapi, 









dalam sedar tak sedar.. diam tak diam..
Muncul watak baru dalam hidup korang
Yang sayang sangat korang
Dia mendengar segala rintihan dan mengharap supaya suatu hari korang jadi miliknya. Kekal abadi.
korang cuba nak try elak.. tapi makin korang elak, makin korang jatuh hati
si dia yang baru pandai mencuri hati,
kasih sayang yang tercurah,banyak!
selalu bersama ketika suka duka, ketika korang sakit, segala galanya…
Even di hati korang masih ada, masih melekat kekasih lama itu.
Tetapi si dia dah banyak memberi sinaran baru dalam hidup korang,
Korang semakin bahagia dicinta,
Korang semakin gemok kerana bahagia,
Korang dicinta sebab korang berhak dapatkannya
Ringkas ! dia sentiasa ada.












Okeh.. korang pon buatlah keputusan untuk terima orang baru itu 
TETAPI!










Tetiba.. muncul balik kekasih lama korang tuh.
Kekasih lama yang korang sangat sayangi.
Yang segala galanya bagi korang.
Cinta terakhir korang.
Ketika itu, dia datang dengan kata sesalan dan berjanji segala bagai
Dihati, masih ada cinta.. Dihati, masih ada sayang.
Korang pon terasa masih ada masa depan untuk bersamanya.










Namun,
Sanggupkah korang melukai kekasih baru, orang baru itu?
Yang ketika susah, dia hadir dalam hidup korang?
Tegar kah anda anda sekalian??
untuk berkata…
'Sorry, but I choose him/her instead of you. Its not that I don’t love you. But I love him/her more.. ?' 
Sanggupkah korang?
Adakah korang ikut kata hati atau pun berfikir menggunakan otak??









Okeh…andai benda neh terjadi kat korang…
mungkin, korang2 sekalian akan kembali kepada kekasih lama..
kerana, manusia berhak menerima peluang kedua kan?
Dan korang lebih mengenali kekasih lama berbanding kekasih baru.
Jadi lebih selesa bersamanya. Keluarga pon dh mengenali.
Dan segalanya. Right?









Dan mungkin jugak..








Walaupun didalam hati masih ada sayang,
Namun korang tak mungkin sesekali menyakiti hati kekasih baru demi kepentingan sendiri dan kekasih lama itu.
Kerana bagi korang, si dia yang lama sudah memilih jalannya.
Dan telah memberi korang ruang untuk membuka hati untuk orang baru.
Dan si dia sentiasa ada ketika korang perlukan someone.
Sentiasa ada sakit bahagia segalanya..






Bagi aku…
Walaupun mengambil masa yang panjang untuk mengenali hati budi masing2,
Aku akan ambil langkah yang kedua.
Tidak akan sesekali kembali kepada yang lama yang sudah melukai.
Sekali dia buat, tidak mungkin kali kedua. Kan?
Sakit itu mungkin boleh hilang ditelan, tapi parutnya akan sentiasa kekal dihati.
Kekal bersama dengan orang yang bersama dengan kita sekarang
Dan tutup pintu hati kepada yang lama.. tak salah kan?
Ye,tahu.. bukan senang untuk membuang seseorang yang pernah bertakhta dihati,
bukan macam kat fb, leh delete buang senang senang je kan ? 
Tapi percayalah... semua tuh akan hilang jua ditelan dek masa... :')









Jawapan aku.. si dia yang baru lebih berhak untuk mendapat hati aku ini. Lagipun…
kalau korang betul betul sayang dekat kekasih lama, perasaan korang takkan tergugat untuk kekasih baru kan? Maknanya kt sini.. hati korang bukan betul betul sayangkan si dia yang lama.. mungkin itu hanya perasaan kesian, perasaan simpati semata mata.. am i right??



So, korang kat sini then kat sana...
















Yang baru – jauh lebih baik.
Ataupun
Yang lama – yang korang sayang sepenuh hati.



Which one?







Fikir lah sejenak… dan cuba renungkan… :)













*That conclusion.. JANGAN sesekali mainkn perasaan, hati seseorang... bila dh xde baru nak cari balik...  but its too late... :) 













...Terima kasih sudi baca...

Spread the love, people...














Hmmmmm… pernah tak korang terfikir, what if one day korang bangun pagi.. then korang dapat tau orang yang korang sayang dah takde kat dunia nih? Tak kesahlah kawan ke, family korang ke, bf/gf/wife/husband ke? Pernah tak korang terfikir ye?






Yelah, semalam korang telefon, korang text, korang jumpa, dorang macam biasa2 aje. Suka suki, gelak tawa sonok je kan? Kutuk kutuk maki maki selamba badak je kan? Kehkehkeh… dan before balik korang senyum.. say bai. Okeee… J Tapi sayang.. korang tak sempat nak cakap korang sayang dorang, korang sayang beliau, sebab.. korang ingat.. korang akan jumpa, korang akan tengok dorang lagi.. tapi.. bila korang bangun besok, dorang dah takde…






That time.. barulah korang akan nyesal kenapa lah tak cakap *AKU SAYANG KAU WEH… !* *SAYA SAYANG IBU,SAYA SAYANG AYAH* kan? Biasalah begitu lah manusia… bila dah kehilangan, bila dah terlambat baru nak nyesal. Time ada depan mata, tak pernah nak cakap.. tak pernah nak tunjuk yang kita sayang mereka kan?






Sekarang aku dah tua nih.. eh copsss!! matang nih, buat aku terfikir.. aku sedar dan semakin berani untuk tunjuk dan cakap yang aku sayang kat mereka2… sebab dulu.. aku pernah kehilangan orang yang pernah aku sayang.. aku tak pernah cakap, aku sayang dia… ahhh! citer lama jangan dikenang! Life must go on right? :)


















Hmmm… tak kiralah korang nak cakap aku poyo ke, jiwang ke, tapi yang pasti aku berani luah! Dat one day, aku tak nyesal… konon ego, nak nampak cool by not telling everyone how much I love them. Jangan amik mudah atas semua benda. Don’t take people who loves you for granted. Because you will never know how it feels like to lose the only person who ever give a shit about you. Who understands you like no one else. Who accept you just they way you are. Jangan ingat… setiap hari mereka akan ada untuk kita. Sampai masa, mereka akan pergi jua.






Sebab tuh, sebelum tidur… kita kena ingat.. kita kena maafkan semua orang dan mintak maaf dengan semua… sebab,kita tak tahu esok dorang ada ke tak.. kita ada ke tak.. kita tak pernah tahu. Aku nih nyawa panjang lagi ke? tuh pun aku tak tahu… korang tahu?tak kan…







So… turunkan ego.. buangkan perasaan malu… even nampak bodoh.. lantak lah orang nak kata apa… tunjuk lah yang korang sayang dorang, Spread ur love! Spend time sekerap yang mungkin… Tanya kabar dorang… telefon dorang… just hanya cakap… AKU SAYANG KAU LAH..!! AKU SAYANG KAMU..!! Sementara still ada masa nih ye... Jangan korang nyesal.. hanya kerana korang ingat mereka akan ada lagi keesokkan hari nya... Cause It happens in life. Semua yang ada pasti akan tiada satu hari nanti… :')


















*To my en.donut, my gf/bf out there, my lovely family, i love you guys so much... thank u for always stand beside me through bad and gud times. thanks for making me hapi, and thank u again...












...Terima kasih sudi baca...

Awak, terima kasih ! :')








Kekasih halalku masih dalam rahsia Kitab Ilahi...
Aku menantinya untuk ku berikan hati ini kerana 
di dalam jasadku bersemadi tulang rusuknya... 
Dialah sebenar-benar pemilik cintaku setelah Allah dan Rasulullah... 
Dan aku hanya ingin merindui dan mengasihi dalam redha dengan lafaz 
"Aku Terima Nikahnya"
InsyaAllah...






“…Kalau setiap saat awk ingatkan ALLAH & setiap saat itu juga saya ingatkan ALLAH.. 
Bermakna waktu itu kita dah menjadi satu kerana mencintaiNYA yang Satu. 
Di situlah selayaknya hati kita bertemu…”





:)









*terima kasih untuk ini.. :)*








Dengan mengenali "dia" mengajarku erti SABAR dan REDHA..


Awak bukan milik saya tapi awak milik DIA, kawan kawan dan keluarga.
Sampai saat nya saya akn jadi yang sah untuk awak... sebahagian dalam hidup awak... InsyaAllah..




Saya akan tunggu  


:')












*Terima kasih untuk segalanya ...














...Terima kasih sudi baca...

Churp Churp @ burung biru yang comel !





Assalamualaikum w.b.t










Churp churp? Amende tuh? Amende?? meh3.. meh nak habaq hang... benda alah neh lebih kurang macam cik nuffnang lah... dia neh adik pada cik nuffnang... seibu tapi lain lain bapak. erkkkk... okeh, mengarut! ye, betul.. dorang tuh adik beradik.. Dia sebuah program pengiklanan yang mana kita boleh dapat income dari dia. Sambil goyang kaki pon bolehhhh... Just kita perlu buat sharing sharing ckit... tak kira kat twitter, facebook or blog. Tolong berkempen tuk dorang je. *aku kasi kau DAIM, kau kasi aku CHOKI2. Deal r bro.. kehkehkeh..*





Tapi masalahnya haihhh! macam mana lah nak dapat duit dengan burung biru neh?haihhh,haihhh..! dah daftar segala bagai dah tapi satu sen pon tak dapat... sobsobsob.. tak boleh caye neh haaa.. okeh,coppss!! Ahaaa! sure ramai yang tak sedar or tak perasan or pun ramai yang buat buat tak nampak ken? kalau korang nak tahu kat churp churp tuh dah ada pon haaa tips tips camne kita nak dapat income dari dia. Alahai dia dah kasi dah pon tips2 kat situ.. Maybe, sedikit sebanyak dah boleh membantu. So, tanpa segan silu aku nak share kat korang balik. Manalah tahu lepas baca neh.. korang pon.. owhhh.. cam gitu... owhh... patotlah... owhhh...owhhh... owhhhhhhh..... oleyyy! hahahaaa...



Meh! jom baca.




DO' s

  1. Sharing it on your Twitter timeline
  2. Sharing it on your Facebook wall.
  3. Sharing it on your other social networks such as Friendster, MySpace, forums and other portals.
  4. Customising your status on instant messengers such as Windows Live Messenger, Yahoo Messenger, Google Talk, Skype, etc.
  5. Emailing your friends who might be interested






DONT's

  1. SPAM!
  2. Sharing it on competing brands' social media platforms.
  3. Sharing it on suspicious sites (e.g pornography sites but not limited to) to generate views or clicks!
  4. Use automated methods to generate views and clicks.
  5. Using misleading messages when sharing
  6. Sharing it on the original campaign platforms (such as Facebook fan pages and microsites)
  7. Sharing it on ChurpChurp's Facebook Fan page.
  8. Use PTC (Pay to Click) sites, link exchangers, other such services, or forming groups for this purpose.
  9. Creating dummy email and other social networking accounts for signup campaigns. Accounts must be verified and have a minimum of 25 Twitter followers and/or Facebook Friends.



*Waaahhhhh... tak faham? google translate aje.. hahaha.. 














 So, sesape yang belum daftar lagi? dipersilakan mendaftar. Sila beri nama,alamat dan ic dekat aku k? hahahaaa.. xdelah! meh daftar SINI... korang sign in with FB okeh... then isi-isi apa yang patot dekat settings tuh yup!
















*Sharing is caring right?? hehe...














...Terima kasih sudi baca...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...