...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



~ Aku terima nikahnya .......... ~





Assalamualaikum u alls.. Eceeehhh..! *terbelit lidah* heheee.. Aku terima nikahnya… eh copss!!.. bukan itu title sebenarnye… ngeh3.. Ini haaa… Aku Terima dia seadanya?? Apa tuh?? Hmmm.. Actually.. quote neh biasa kita guna bila kapel-kapel, cintan cintun, time lamar melamar dan risik merisik!.. Oke dah.. itu mengarut.. Oleh itu.. disini saya menyediakn satu situasi.. *Ewahhhh* Jom scrooolllll….!!!









Situasi A

LELAKI : Awak, saya sayang awak.. Saya nak khwin dgn awak..
PEREMPUAN : Tapi awak.. saya neh tak cantek, saya hitam.. hodoh.. parut jerawat pun byk je..
LELAKI : Takpe,wlaupun awk xcantek.. tapi awak baik dgn sy.. dgn family saya.. tak pakai seksi.. pandai tutup aurat.. saya sanggup terima awak dengan seadanya..





Situasi B

LELAKI : You, i syg you.. i nak you jadi wife i..
PEREMPUAN : tapi.. I cakap awal2 you.. I tak pandai masak, I malas solat.. I suka clubbing. Syokkkk!! Then2.. I xsuka pakai tudung tau… rimas la!.. pose??lagilaa.. buat lapar je..
LELAKI : Its oke.. I tetap nak khwin dgn u.. I xkesah pun.. y penting, I terima u dgn seadanya.. Mmuahh..mmuahhh.. *Hahahaa.. Sampingan jer tuh!*







*Contoh perempuan lagi senang Nampak…*















Oke3.. Agak-agak korang faham tak camne situasi di atas?? Baiklah.. macam neh kisahnye.. Situasi A.. lelaki tue accept perempuan itu dgn seadanya even perempuan tuh tak cantek.. hodoh je.. tapi perempuan tuh baik kan?? But.. bagi situasi B pulak, Lelaki tuh accept perempuan tuh dgn seadanya jugak even perempuan tuh xsolat, xpuasa, xpakai tudung.. faham dak? Faham dak?? Haa.. orait.. pe yg kite faham.. kononnye.. Saya terima awak dengan seadanya tuh...








"Kita tak boleh ubah dia.. kena faham dan terima perangai dia, terima pe yg dia suke dan semua tentang dia dengan seadanya kan3??.." dah nama seadanya.. dak gitu??











Bagi aku, neh juz my opinion laaa.. accept dia dengan seadanya itu maksudnya menerima dari segi fizikal sahaja.oke?? Yes.. fizikal only!.. Juz accept rupa paras dia je macam tu, hodoh ke, byk jerawat ke, kutub2 ke, juz fizikal. Tapi.. lau dari segi keperibadian dye.. lain citer plak! Yess! Peribadi dye.. I mean.. iaitu perangai dye.. tingkah laku dye.. dye pnye behavior laa owg putih cakap.. Ada yang boleh terima & ada yang tak boleh diterima.
Kenapa??? Kenapa?? Kenapa?? Kenapa aku cakap macam neh??














*Kan sopan je macam neh… Huhuhuu…*







Okeeeee… let see… Kalau koranglaa.. korang sanggup tak TERIMA SEADANYA girlfriend/boyfriend upsss.. no3… kte up kan lh pada bakal wife/husband,suami/isteri korang yg perangai cam HARAM?? Xsolat.. xpuasa.. kaki judi.. gangster *mail lambung tak makan rasuah bai.. hahaaa.. sampingan!*.. kaki pukul.. kaki bunuh orang.. tak tutup aurat,dedah tang sini dedah tang sana and yg sewaktu dengan nye ar.. Gerenti korang xmo kan?? Of coz laa… kan??konon nak yg baikk… hehehee… S0… Yang patut terima seadanya itu ialah






rupa & fizikal sahaja. Yes!.. again.. only fizikal n rupa!.. Dah macam tu pilihan korang kan? Ye dak?? Yelaa.. takkan bila kekasih korang mata terbonjol.. hidung kepek.. dahi luas.. hitam legam.. korang nak dye operate buang??korang nak dye mandi Clorox?? *oke! Abg taknak.. mata terbonjol, luas cam mata ikan lolong neh.. abg xnak hitam bagai neh.. abg nak ayg pergi operate skrg! P mandi Clorox! tak kira laaa…* hahahaa.. takkan la korang nak buat camtu?? Jahat bebenor.. Muahahahaaa…







This is my opinion only.. Bagi aku.. terima dengan seadanya itu bukan bermakna kita terima semua tentang dye! Ye.. Yang baik kita terima.. tapi yang buruk kita ubah laa.. kan ada selalu cakap...





















kalau kita betul-betul sayangkan seseorang itu, bantulah & bimbing lah mereka supaya berubah ke arah yang lebih baik.. dak gitu??? Dah iyolaa.. takkan laa.. kalu ur future suka makan tahi hidung.. korang nak buat dekk.. buat dono jerr.. Nak wt guane.. TERIMA SEADANYA katakan.. Ngeeee… So ubah lh habitat beliau itu.. hahahaha… *Juz kidding..* so.. look.. tak semesti nya kita terima dia dengan seadanya kan3…??? (^_~)










Dunia Khayalan Mirmo : Buat bakal imam ku… Saya xkesah walaupun awak tak hensem seperti Aaron Aziz, tapi manis ada.. Saya xkesah walaupun awak tak sekaya Bill Gates, tapi awak mampu belanja sy ferrero rocher.. Saya tak kesah walaupun awak slalu sekeh saya, dh pandai buli saya, sy xkesah sume tuh.. Sy tak mcari kesempurnaan dalam diri awak tapi sy mcari awak untuk myempurnakan hidup saya.. saya xmcari lelaki tbaek, tp bkal menantu y tbaek utk kdua org tua sy, abg tbaek utk adik2 sy, ayah tbaek utk ank2 sy, pmbimbing tbaek utk pjlnan hidup sy & suami tbaik utk dunia akhirat sy… Oleh itu, SAYA TERIMA AWAK DENGAN SEADANYA... Chillsss… J













...Terima kasih sudi baca...

2 sedang bergolek..!!:

CIKU said...

cari yang terbaik untuk membimbing kita dan anak anak tanpa menyakiti hati sesiapa.bahagia dunia akhirat.Terima seadanya dari segi fizikal..betul betul.Yang lain ubah jadi yang lebih terbaik among yang terbaik.

~..SiKecilMirmO..~ said...

Yes!.. tp skg,bkn sng nk cr y jnis mcm tuh da... sblum nk cr y tbaik.. biar kte dulu jd y tbaik.. kan?? smile... (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...