...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



~.. Perempuan & berfikir tak dapat dipisahkan..~







*Fikir...fikir dan fikir...*





Assalamualaikum... Hello semua!.. Puasa tak heh??? Puasa.. jgn tak puasa sudaaa.. hehe.. ^^ Perempuan dan berfikir tak dapat dipisahkan?? hmm.. agak2 bez tak tajuk tuh?? hahahaa... Jenguhhh nak tulis tajuk neh haaa... Penaaatttt duk fikir... *Ahaa... fikir!* Oke... let see!








LELAKI : Suka berkata dan melakukan sesuatu tanpa memaksudkannya.

PEREMPUAN : Suka berfikir nun jauh di sana.. sampailah melalut ntah ke mana.









Part lelaki, Aku tak mo citer lebih-lebih.. Nantikan tak pasal-tak pasal kena maki.. Upsss! tapi betoi kan sal lelaki neh?? Melakukan sesuatu tanpa memaksudkannya.. Teheee... Sape-sape tak stuju?? komen kat bawah ye.. Tapi part perempuan, aku nak citer lebih ckit.. Aku kan perempuan.. of coz la kena bersuara lebih... Ahaaa...










Selama aku jadi perempuan *lom neh lelaki ker??* Errrkkk... Perempuan neh masalah dia satu je.. SUKA SANGAT BERFIKIR! *satu je??* Hehehee... yes! fikir! Imaginasi tinggi sangat bro... lau ada tingkat mahunya sampai tingkat 18... Tinggi! Bila kami neh asyik sangat duk fikir... mula lah mendatangkan masalah pada diri sendiri... Aloh.. padan! For example nya...










*Kenapa dia tak meseg/call aku??*

*Selalu je xde masa untuk aku*

*Dia tak ingat aku ker??*

*Atau tengah date dengan perempuan lain neh??*

*Tak sayang aku dah kot...huhuhu...*







Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..........!!!









Overthinking leads to negative thoughts yoo..! Yesssss... setujuuuuuu...!!!


Sometimes.. bila asyik sangat duk fikir... boleh sampai gaduh jugak.. Betol dak??betol dak??betol dak??? betol kan... yelah bila dah selalu fikir bagai nak rak.. sampai nak pecah otak duk fikir tuh.. mula lah timbul rasa risau, marah, cemburu, sedih, then... Nanges akhirnya... sob..sob..sobss... Padahal benda tuh ciput je kot.. tp boleh jd besau gara-gara fikir bagai nak rak kan...











Lagi satu.. perempuan neh kalau dia dh duk sorang-sorang lam bilik... hahh ciap! Aicehhh... layan perasaan konon.. Habiiisssssssssss arr..!! Konpem dia akan bukak balik... selongkar selagi boleh selongkar citer lama yang lepas-lepas tuh... Pahtu, mula lah duk fikir... fikir... dan fikir je lagiiiii...











So, sampai bila-bila pun takkan abis laa... Sampai ar lelaki tuh sendiri beri jawapan pd seribu persoalan nya tuh... lau tak pun.. sampai satu tahap bila perempuan tuh dah betol2 fed-up, then dia takkan ambil tahu dah sume tuh... *Bila dh hancuss sgt2 lah neh.. hek3...*
Haiiii... susah jugak jadi orang yg kuat berfikir neh kan?? Macam-macam bermain dalam otak.. tuh baru otak.. Hati pula macam mana??? Nehla owg cakap..
HATI KATA JANGAN... OTAK KATA YA!














P/S... : Kadang-kadang perempuan neh perangai dia macam polis... walaupun bukti dah ade, dia tetap mau selongkar lagi.. Selagi dia xdapat jawapan atau kepastian dari orang tersebut.. barulah dia akn puas hati... :-)











...Terima kasih sudi baca...

8 sedang bergolek..!!:

zaQea Hani said...

Yes... sy stuju! Perempuan & Berfikir mmg xleh d pisahkn... mcm Perempuan dgn Cermin ^_^ ... Papepon, nice entri...

nurdani said...

macam polis? haha.macam CSI pun ada.selongkar sampai ke lubang cacing

Cik Rara said...

betul.. girl ni banyak pikir. walaupon kisah dah 4 5 tahun yang lepas masih boleh duk pikir lagi. orang laki entah2 2 3 hari terus lupa ke tak ingat langsung..

Nana Ichigo said...

sggh cne :)
setuju sgt bab pompuan brfikir sampai melalut ntah ke mana tue, hehe:)

~..SiKecilMirmO..~ said...

@zaQea Hani : ahaha.. pmpuan dgn cermin??yes! yg 2 lg satu!.. hek3.. bdw.. m0st welkem.. ^^

~..SiKecilMirmO..~ said...

@nurdani : wauuu!!.. CSI tuhhhhh.. ehehehee... dat mean pmpuan neh mmg ske slongkar kn?? ^^

~..SiKecilMirmO..~ said...

@Cik Rara : yeee.. dats rite dear!.. cedey neh.. fikir lg.. sobs3.. hahaha.. ^^

~..SiKecilMirmO..~ said...

@Nana Ichigo : betoi kn?? mmg ske fkir melalut2 neh.. hek3.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...