...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



2012, please be nice to me ...















Assalamualaikum dan hai. 

Masih belum tidur ye? :) yes.. entry ini ditaip pada malam hari dikala manusia sedang enak dibuai mimpi... baguslah.. semoga esok, hari yang baik untuk kalian.. :)







Honestly... sejak akhir akhir ini aku terlalu banyak memikirkan, terfikir dan terfikir lagi... About my life... about my future... about every single thing that happened recently. Sebenarnya... setiap yang berlaku ada hikmahnya... cuma mungkin kita tak sedar... tak perasan... masih tak nampak aturanNya... kadang apa yang kita nak, tak pernah Tuhan nak bagi.. Kita marah kat DIA.. merajuk kan? tapi kita perlu ingat.. kita masih ada keluarga, kawan kawan, ada rumah, ada makan, ada pakai, yang penting masih ada nyawa yang DIA pinjamkan... terbayang kah bagaimana tiba tiba DIA ambil balik pinjaman tuh? pernahkah korang terbayang? hurmmm...






Tahun 2011 dah semakin melabuhkan tirai nya...Cepatnya masa berlalu...terlalu singkat  dirasai... tapi, itulah hakikat masa dan peredaran umur kita. Alhamdulillah...tahun ini jugak banyak mengajarku... hmmm... terlalu banyak yang hendak diperkatakan... terlalu banyak untuk diluahkan... tapi buat apa nak diceritakan lagi? tutup buka... simpan... buka buku baru... InsyaAllah yang lebih baik...








I need to change. I have to stop being ungrateful. Aku akan belajar untuk bersyukur. Fikirlah.. Tidak kira lah bertapa bagos nya, bertapa hebatnya, bertapa buruknya kita neh, wake up each day thankful for your life. Orang lain kat luar sana sibuk sibuk berjuang untuk nasib mereka, hidup mereka.. Tapi kita? Instead of thinking about what we are missing, lebih baik kita fikir apa yang orang lain takde sedangkan ada pada kita neh. Let all be thankful for what happen on this year... Alhamdulillah for everything I have. Thank you, Allah. :)







And last but not least, untuk tahun akan datang ini... want to be better.. Mungkin ini je yang aku harapkan... Yes, i want to be better ! Sesungguhnya, semakin bertambah tambah tahun, semakin meningkat usia kita, semakin hampirrr lah kita dengan kematian... Sedih, risau.. apakah sudah cukup amalan kita? apakah sudah tertebusnya dosa kita? Sama sama lah kita fikirkan... So, jangan terlalu seronok ronok menyambut tahun baru yup... Mungkin 2012 adalah tahun terakhir untuk kita... mungkin kan... Dan akhir tahun neh jugak, Tuhan sempat lg uji aku... huhuhuu... hmmm..lastly, hey 2012, please be nice to me ya...















semoga kaki ini cepat sembuh...









Everybody wants happiness
nobody wants pain
but u cant have a rainbow
without a little rain !


(^_^)















*Kepahitan itu membuatkan aku lebih baik pada kemudian hari walaupun pada tertelannya pahit itu sangat perit. :)
Ya Allah, terangilah hati kami... Amin... 












...Terima kasih sudi baca...

5 sedang bergolek..!!:

Twilleries said...

datang sini!

♥Lady Ainaa♥ said...

sekejap jekan masa berlalu...huuuuu...Anyway, Happy new year to u sis comel lote....hehehehe... May Allah bless u and ur family.... Semoga Allah permudahkan urusan kehidupan sis...^.^V

HAFIZAH HAIRI said...

lorr . cian nye . smoga cpat smbuh
slamat tahun baru ^_^

Zac Rega said...

selamat tahun baru
hope cepat sembuh .
ciannye dia .

neeys reen said...

semoga cepat sembuh and happy new year jugak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...