...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



Jom, sama sama CANTIK !









Assalamualaikum…

Fatin Liyana tuh cantik kan? Comel je dia… Model yang sorang tuh pun.. alaaa.. yang tuhh.. Fatin suhana. Blogger @ model pemes amous gituu… cantik cantik jer.. Irine Nadia Marcello pon sama! Alahhhhh..comel comel lah! So, siapa nak cantik kat sini? Ahaa..Cantik..! dari segi fizikal ke, mental ke? Tak kiralah asalkan cantik.. Cepat2 siapa nak? Kamu di sana nak ye? Ahaa.. kamu tuh lah..






Okeh..! here, aku nak kongsi a few tips kat korang lau rasa nak cantik lah… Kalau taknak, takpe. tak paksa pon haaa.. hahahaa.. YANG PENTING! tips neh tak payah susah susah buat kuar duit poket pon tau! Jimat.. DAN YANG PENTING! Simple sahaja… benda senang je haaaa…  Nak, nak, nak?? Bak choki choki sebijik dulu! hehehe.. Taklah,gurau jer! Meh baca neh... 











  • Kalau nak wajah selalu segar, berseri seri, cantik, cucilah sekurang kurang nya 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan terus dikeringkan tapi biarkan menitis dan kering dengan sendiri ye. Selepas tuh, ambil sejadah, solat, berzikir dan berdoa.



  • Untuk hilangkan stress atau tekanan plak, yelah… bila stress muka tuh tegang je kan.. hahh.. macam kamu tuh haa.! Senyum ckit… hehehe… okeh, banyakkanlah bersukan. Jogging ke. Cukup dengan banyakkan solat pon kira okeh. Ketika solat kan kita mengerakkan seluruh tubuh dah.. Ye dak??



  • Untuk pelembab maknanya lembutkan muka lah.. supaya awet muda sentiasa.. gunakanlah senyuman. Ingat, tidak hanya dibibir tapi tapi juga di hati. Jangan lupa amalkan doa neh.. “Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlak ku). (HR Ahmad).- Doa ketika tengok cermin.



  • Untuk punya bibir yang cantik, bisikkan kalimat kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain. Tidak menyombong diri atau takbur. Ingat tuh ye kawan kawan.. no,no,no..!!!




  • Agar tubuh tuh langsing, ramping, mulus tulus je, diet! Tapi diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, isnin dan khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS. Selang satu hari. Makanlah makanan yang halal, banyakkan sayuran, buah buahan dan YANG PENTING banyakkan minum air putih tau!




Credit to Doa ayat dan zikir blog













Alahaaaaiiii... comel nye awak!! eeeeeiiii..geraaammmm!! ;)








So, apa macam adik manis? mahu cantik tak? abg manis? boleh je nak try.. senang je kan! InsyaAllah...Mudah mudahan ye... Oke, itu aje! Daaaaaa.....











 *DAN YANG PENTING LAGI! Biar buruk rupa, TAPI jangan buruk perangai.. andai xcantik sekalipun tp hati putih bersih itu lebih baik di sisi Allah... okeh sayang? :)














...Terima kasih sudi baca...

4 sedang bergolek..!!:

Nurammarlinanasir said...

Assalamualaikum, bagus tips untuk jadi cantik ni. First ingat jadi cantik melalui make up.I was wrong (: Thank you sharing .
btw salam ziarah and nice tips for me :D
Kalau sudi visit mine okay :)
http://anakpakciknasir.blogspot.com
T.Y

Aqilah Kamarudin said...

salam. nice entry :)

Aesya Zealous said...

mcm2 cara utk jadi jd cantik. cantik perangai yg penting. kan kan

wanie said...

suka2!!!

http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/aku-seorang-yang-memalukan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...