...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



~.. Hati-hati wiv ur EMOTION n MIND ..~




…. Assalamualaikum w.b.t and aloo orang kampong semua ….










Haaa… Nampak tak aku tgh tersenyum STRESS tue?? Nampak x? Nampak x?? Nampak x??? Ngeh3.. s0 kali neh.. aku nak cakap sal stress plak… Yes..! Stresssssssssss… Oke… nak bace?? Jom scroll…! Xnak bace?? Berambus sudaaa…. *upsss… maaf, maaf, maaf.. agak kasar di situ* muahahahaaaa~~… (^_^)


____________________________________

_____________________________________________

_______________________________________________________

________________________________________________________________










Kecik-kecik dah pandai stress... ish-ish… cian Baby Comey neh.. mesti tak dapat gule-gule neh... mama dia x nak kasi ar tueee... Nnt gigi rosak lah cyunkkk... hehehee..










Lepas tu.. dah besar sikit... dah masuk sekolah.. masuk U.. masuk Kolej.. lagi pening kepala.. huhu stress dgn xciment, praktikal, exam bagai..... huhu… mesti pernah rasa kan?? Xke sakit jiwa wehh... hahahaa…













Pastu dah start ada BF/GF daa... gado2... jelez2.. penink2.. huhu... Macam2 dalam hidup nih.. tak lari dari tekanan... =(







Masuk alam bekerjaan plakk.. fuh abis stdy daa…. Mesti dah boleh pegang duit sendiri.. oh Yeah!! Masalah akan selesai.. semua boleh uruskan sendiri.. x payah mintak duit dari mak ayah lgi da kn... Ceeewah…. hehe Itu lah perkara pertama dalam kotak fikiran masa 1st time abis study…

but.. Salah Sama Skali babe!! Hahaha kalo ko nak tau, time nih lah tahap tekanan makin tinggi lorh...



Ini untuk yg dh bekerja… Kaci kt parent?? Hoh!.. yg 2 memang WOJIB!.. Tp y peliknye… entah kemana duit gaji menghilang.. kasut baru?? beg baru?? shawl baru?? x yah tipu aku laa... kebanyakkan sume camtu kn?? Xpcially ladies oke?? Xcaye jugak?? Jgn kawan aku!.. huhhsss… mmg wajib juga untuk tiap bulan.. haish!! tu belum tolak perkara wajib etc lagi…. insuran.. kereta.. minyak.. bil hp.. bil api.. bil air segala bagai.. fuh..!! semua dah kena mula bayar sendiri lah wehhh.... ingat xstress kaa???

*rindu plak zaman kecik-kecik… nk itu, nk ini tunjuk2 jer.. sume kuar dr poket mak ayah… tp skrg?? sobs3… (tgh menangis)*


________________________________________________________________




lagi paling menyakitkan hati cam aku yg kije haram xdaaa.. bila jiran tetangga pulak sibuk ambik berat. *memang baik hati sgt2*





"bila nak kije neh???dah lama kan Not keja.. belajor pun dh lme abis kan??anak mak ngah.. dh kije daa.. KERJA KERAJAAN JERRRrrrrrrrr…. *k.. bold disitu.. faham2 sudaa* kt bangunan 17 tingkat lg.. Dengar2 nak beli kereta dah… hmmm.. ke.. dh nk kwin neh?? Tunggu orang msuk minang je lah…"





Uihhhh… Ah!! macam2...haha kalo ikut mulut yang akan membinasakan badan ini, mau saja aku balas balik... tapi xde r sampai tahap camtu.. hanya mampu tersenyum… *nak kato guano lagi, rezeki xdok mak ngah.. khwin?? Hahh.. 6t nk kwin sy kwin lah.. satu kampong saya jemput! Hoohhhh…* hahahaaa… Nasib baik akal waras masih berfungsi...jangan di ikut rasa amarah dalam diri… (^_^)








*Jangan sampai satu hari nanti, aku jadi camni sudaaa... STRESS pnyer pasal*
Hahahahaaa~~....




Hmmm.. Actually… bagi aku… Semua benda akan beri tekanan kalau kita tak pandai handle pe yg berlaku.. kadang-kadang bila berlaku sume tue.. buat kte lbih matang lagi tentang hidup neh.. xde sume tue.. xmencabar lah hidup kan?? *ecececehhh.. pandai je berkata-kata* s0… start from now…




Biler dh stress, tensen2, mrh2.. tarik nafas panjang-panjang... lepaskan perlahan-lahan... selawat banyak2.. kemudian cuba fikirkan balik tekanan yang di hadapi.. cuba cari punca masalah..

Insya'Allah akan ada penyelesaiannya….







P/S __ Cuba lah kawal emosi dan minda. Bertindak mengikut minda, bukan emosi okey. (^_-)












...Terima kasih sudi baca...

2 sedang bergolek..!!:

AZIZUL said...

banyak sangat pikirkan masalah... cuba buat kerja yan boleh mendatangkan hasil(Money) example jual kiuh kut tenet ort udung.. dan lelain lagi lah.. Allah bagi bayak peluang tuk kita jika kita rajin berusaha (^_^)

m!Rm0_cha!yOk said...

alolaaahhh... nk jual2 pun.. kne ad modal en azizul.. skg neh lau xde duit... xda apa dah laa... hehehee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...