...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



~.. Jodoh vs demand???




Aippp3… Assalamualaikum… alllooo3…

a..haaa.. tuk entry y lpas.. ada aku cakap.. aku dh jatuh cinta an??? haaa.. jeng…jeng..jeng..!! okeyh,let me ask u olls… k0wg sure pnh jatuh cinta kn??? Then.. penah tak korang terpikir cam neh "mak bapak aku trima ke tak calon aku neh untuk buat menantu dorg ekkk?" fuhhh… hmmm.. tipu2! mengaku sudaa! Hahahaaa.. kan snng gituuu… haaa.. macam aku,yelah bila couple, harapan setinggi gunung wiv h0ping relationship tu kekal sampai boleh naik pelamin d0wh.. xcukup lg.. smpi mati gituuu… lastly retak bak kaca pecah berkecaaiiiiii... s0bs3… sedih kan?? gilow k0 tak sedih…..




nak cari jodoh ni bukan senang derrr... s0.. bkn sng2 jgk mau jatuh cintaaa cintuunn mokk.. tambah2 zaman sekarang… ehemm… biler ditanya pasal jodoh sume nak yg baik2!!





Tipu lagi… kalu cakap tak!.. k0man nyee.. nak lahh yang ………….



Beriman *0f c0z lah!! Nanti.. sape nak bimbing aku?? Apa skg ko tak terbimbing ke haa???*

Pandai masak * erggghhh… bajet konon nak bini k0 je masak.. xpndi masak.. xleh jd bini ke dowh??*

Pakai tudung *dh.. pmpuan yg xkai tudung xleh jd bini ko lh ekk?? Jahat ke lau pmpuan 2 xkai tudung.. hmmmm.. tp zmn skg… ce tgk…ce tgk..ce tgk..* (tp.. lau mnutup aurat 2 bagos… beza an.. pakai tudung n menutup aurat…)

Sayang aku *haaaa… mstilh kne syg aku… ecececeeehhhh*

Baik *… baikk..harus…!!.. *

Hansem/cantik *sedap dipandang pun dh oke apeee… huhuhuuu*

Kaya *biar berduit sudalaahhh…. Kaya??cam melampau je.. hehehe..*

Menerima aku dgn seadanya… *ay0y0y00… pndai3…!!*

And bla..bla…blaaaaaaa….





Waahhh… demand betoi an!.. tapi beselah 2.. sape yg xnak memilih kn?? Soal teman hidup… harusslahhh~!!... macam aku.. aku pun memilih… tapi jap2.. fkir sejenak.. nk y demand2.. tp adakah kte neh dh ckup baikk dowh??? S0.. berusahalah ke arah menjadi yang soleh solehah barulah boleh dapat yang soleh solehah oke!..



"Perempuan baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. Dan sebaliknya" (An-Nur :26)





………………………

………………………………………

…………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………..




….jodoh neh lbh kurg mcm bas laa...

klu terlepas satu, kne tunggu yg lain plak...

silap2 dapat yg ada ekon... mcm bas sani… hahahah

klu nk diibaratkan jodoh mcm bas…

ada yg dpt bas mini.. ada yg dpt bas double decker.. nasib masing2 lh dowh... hehehe




cari parking pn mcm konsep bas jugak..

asyik pilih nk tmpt dekat jaaa,

lupakan yg paling 1st jumpe, last2 tak dpt langsung… aperr pun xboleehhh..

tak pon dpt yg jauhhhhhhhhh……………………………













Comeyyy... bas nehhh... kaler hijooo! cantek!... * teng0kk! nk y cantek2..!! demand jugaakk.. (^_^)






so c0nclusion nye, klu jumpa parking yg mcm agak2 ok, so amik jer… jgn gedix cute tetap nk depan pintu lah apa lah… klu dpt parking jauh, jgn merungut.. anggap as exercise… klu dpt parking depan idung, itu bonus…tapi kdg2 xleh gak nmpk jer terus grab!.. kne gak wat pertimbangan… kita berhak utk memilih..nk beli baju pon pilih…inikan pilih jodoh…ekekekeke.. tapi sume 2.. ikut luck jugak.. hehehe…










Lalalalaaaa~..... :-)





.



P/S : kdg2 boleh pakai konsep tu tpi apa2 pon serah kepadaNya.. jodoh tue kerja Tuhan.. Kalau kita berkapel sakan dengan orang tu skalipun, dh kalau bukan jodoh kita, tak akan kahwin juga dengan orang tu. Same jugak.. Kalau kita dah tunang contohnya, tapi Allah kata itu bukan jodoh kita, tetap tak akan kahwin juga kita dengan orang tu. Kan3? Pe pun.. Keep PRAYING. Allah is always there :)




so tepuk dada tanya iman okee!! Ameen. Allahumma Ameen.....









...Terima kasih sudi baca...

2 sedang bergolek..!!:

nadya said...

btl3....comel blog neh...! lagu pon santai aja..akn jd salah satu blog yg akan saya singgah selalu...folowed awk... :)

m!Rm0_cha!yOk said...

Thanx dear!.. haa.. neh msti demand jugak bab pilih memilih pkwe neh kn??hehee... keep in touch yaaa... follow kmo jgk dak comey!.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...