...La Tahzan Inaallah Ma'Ana...

"Jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita "



~.. Rezeki itu selalu ADA ..~




Assalamulaikum w.b.t…

REZEKI itu ADA??? Okee.. meh nak citerr…





past few weeks aku active sgt carik jodoh KEJE. I need a fresh start. Dah bosan dowh dgn life yg skrg. Ntah la.. segalanya mmg OK, makan pakai free, duk relex2, goyang kaki, lepak2 kat umah jer…

* ko mmg x reti bersyukur *Tapi gitu r…






And then.. tghari tadi aku ade dapat call babe! for INTERVIEW.. Lepas dgr tue, mmg hapi sgt2.. excited giler! coz.. benda yg aku tunggu2 an… Lastnye ALHAMDULILLAH… tapi.. fikir2 balik.. boleh ke aku pergi?? Nak ke umi n abah aku kaci?? Bincang pnyer bincang.. aku decided tak pergi.. sedih jugak… even clinic skali pun aku xkesah actually.. *c0z, mmg aku nak clinic dr hospital.. kije tak r banyak sgt…xbusy.. leh rehat lebih an??lalalaaaa..* huhuhuu~… tapi cam gitulah… a few more reasons kenapa aku tak pegi…

*byk bnde la aku kne pikir! tuh yg smpi nk kne migrane dh neh haaa..! Muahahaah*







Even jauh di sudut lubuk hati aku… Ecececehhh.. aku nak pegiii sebenarnye…! Coz aku takut pasni.. dh xde owg daa nk panggil aku interview.. bkn sng dowh.. lambat la plokkk… Sobs3… Tapi aku ikut ckp my umi… *lebih afdal kan??hahahaa.. iye2 je.. ^^*

Tapi xpelaaa.. Mungkin REZEKI aku kt situ xde.. Aku hanya yakin pada 1 perkara…








REZEKI itu adalah kurniaan dari Allah SWT

Aku tolak offer yg ada skrg bukan bermaksud aku tolak rezeki…

InsyaAllah rezeki yg menanti esok lusa mungkin jauh lebih banyak dari yg aku dpt skrg... Kan3??? InsyaAllah.. Aminnn~~…












P/s…. " If what you're doing is sincere & in accordance with the Quran & Sunnah you will always be successful, even without immediate results… "










...Terima kasih sudi baca...

4 sedang bergolek..!!:

~eZmALiZa~ said...

setuju dgn adik. rezeki tu tetap ada di mana2. cuma cara kita dapat tu lain pulak bezanya. samada cepat atau lambat kite kene redha :)

m!Rm0_cha!yOk said...

Thanx kak.. Yakin pada Allah bukanlah mengharap terkabulnya segala harapan... Yakin pada Allah adalah meletakkan keredhaan pada ketentuanNya... 0wez redha.. (^_^)

sifu im said...

betul tu.rezki ade di mane2..klu kita ingat allah..allah juga ingat pada kita

m!Rm0_cha!yOk said...

@Sifu im : yup2.. owez ingt Allah xkira ssh or sng.. without Allah, we r nothing! (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...